Fesztivál
Dobay Balázs (HU)

A Pécsi Orgonaépítő Manufaktúra Kft. (POM) többségi tulajdonosa, Budavári Attila 12 éves volt, amikor elhatározta, hogy orgonaépítő lesz. Dédapja, ükapja is orgonaépítéssel foglalkozott Angster József híres pécsi műhelyében, és rajtuk kívül még 5 felmenője is.
A legelső munkánk a Komlói rk. templom orgonájának átépítése volt, majd elkészült a világhírű aquincumi víziorgona másolata a Tűzoltó Múzeum részére. Ezt követte első új orgonánk, a szentendrei Ferences Gimnázium megbízásából.
Cégünk életében a nagy ugrást a 2005-ös év hozta: elnyertük a Budapesti Művészetek Palotája Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem
koncertorgonájának elkészítését. Ennek profi megépítéséhez 30 fölötti létszámra, alvállalkozók bevonására – köztük egy nagy német cégére, – stabil pénzügyi háttérre, hitre és még több hitre volt szükségünk. Megcsináltuk.


A következő műhely vezetője a fesztiválon:

Látogatás a Pécsi Orgonaépítő ManufaktúrábaVisit the Organ Manufactory of Pécs
Dobay Balázs (HU)

Magyarország legnagyobb, Európai színvonalú orgonaépítő műhelyében tett séta során végigkísérheti a fa útját a rönktől a kész fasípig vagy orgonaszekrényig, és sok mindent megtudhat az orgonaépítés magyar és európai történetéről, a szakma mai helyzetéről, a hangszer speciális tulajdonságairól, az építés nehézségeiről és szépségeiről a tervezéstől a helyszíni beépítésig, az átadásig. 

Karnagyi és Zeneszerzői Program előadó:
Dobay Balázs Rövid életrajz
Weboldal
Műhely kezdési időpontja: Július 25. Szombat
12:00 - 13:00
Program formája: lecture