Praktikus információk
Fontos információk érkezés előtt

CHECK-IN – REGISZTRÁCIÓ

Elkezdődött a visszaszámlálás, a fesztivál hamarosan kezdődik! Kérjük, hogy tervezze meg utazását az alábbiakat figyelembe véve:

 

UTAZÁS TERVEZÉSE

Sokan érkeznek majd a fesztiválra július 24-én, ezért kérjük, hogy időben foglalja le vonatjegyét, buszjegyét, reptéri transzfer esetén pedig jó előre rendelje meg a transzfer szolgáltatást!

A Pécsre utazással kapcsolatban itt olvashat további információt: http://ecpecs2015.hu/hu/utazas-pecsre

 

NE FELEDD - MIT HOZZON MAGÁVAL

Amennyiben kollégiumi szállást rendelt, kérjük, ne felejtsen el törülközőt hozni magával. Ágyneműt biztosítunk.

Kényelmes cipő – Pécs belvárosában sok helyen található macskakő, ezért javasoljuk a kényelmes, inkább lapos talpú cipő/szandál viseletét. Kedves hölgyek, a magas sarkú viseletét csak a Kodály Központban ajánljuk!

Honlapunk reszponzív, tehát mobil telefonon és tableten is kényelmesen olvasható. A legtöbb fesztivál helyszínen biztosítunk vezeték nélküli internet kapcsolatot (a nagy tereken is), ezért bátran hozzák magukkal okos telefonjukat és használják a legfrissebb információk online elérésére.

 

CHECK-IN – REGISZTRÁCIÓ

Pécsre érkezéskor először regisztrálni kell majd, ahol átveheti a fesztivál névtáblát, táskát,programkönyvet, Énekes könyvet. Amennyiben a fesztiválon keresztül foglalt szállást, itt kapja meg azt a szállás vouchert, amivel elfoglalhatja a szállását.

A regisztráció helyszíne és címe: Tudásközpont, 7622 Pécs, Universitas u. 2/A.

A késői érkezők regisztrációja a Fesztivál Irodában történik majd a Rákóczi út 11. szám alatt.

 

KONCERT JEGYEK

Megjelentettük a fesztivál programjait honlapunkon! Az EUROPA CANTAT XIX több, mint 130 koncerttel várja a résztvevőket július 24. és augusztus 2. között!

A legtöbb koncert ingyenesen látogatható, de vannak regisztrációhoz kötött programok a helyszínek korlátozott ülésszáma miatt. Csak a Kodály Központban megrendezésre kerülő koncertekért kell majd belépődíjat fizetni.

A koncertjegy regisztrációt és árusítást megnyitottuk, itt olvashat további információt: http://ecpecs2015.hu/hu/koncertjegy-a-resztvevoknek

 

FESZTIVÁL TÉRKÉP 

Feltöltöttük a “Fesztivál helyszínek” menüpontba a fesztivál térképet.
A térképet minden résztvevő megkapja majd a Programkönyvvel együtt, A3 formátumban.

Ugyanebben a menüpontban megtalálja az összes fesztivál helyszínt, amelyet előre meg tud tekinteni Google Térkép és Streatview segítségével.

 

REGGELI ÉS KÉSŐ ESTI FESZTIVÁL BUSZJÁRAT

A helyi busztársaság együttműködésével reggeli és késő esti különjáratokat biztosítunk a résztvevők számára. A különjáratot érvényes buszjeggyel vagy buszbérlettel lehet majd igénybe venni. Buszbérletet lehet majd a regisztráció alatt, illetve két információs pontunkon is vásárolni. A fesztivál időtartamára érvényes buszbérlet ára 10€. A buszbérletet a Hung(a)ry for Pécs turisztikai csomag is tartalmazza. A buszjáratok menetrendjét feltüntettük a fesztivál térképen és benne lesz a programkönyben is.

 

INFO PONTOK A FESZTIVÁL ALATT

A gördülékeny tájékoztatás érdekében a fesztivál ideje alatt három Infopontban várjuk a kedves résztvevőket:

Széchenyi tér (Központi Információs Iroda: Infopont / EC Shop
Cím: 7621 Pécs, Széchenyi tér 1.
Nyitva tartás: 08:00-22:00
Szolgáltatások:
Információ nyújtás programokról, koncert regisztráció és jegyvásárlás, koncert módosítás, étkezési jegy-, turisztikai csomag-, buszbérlet vásárlás, egynapos programok regisztráció és részvételi díj befizetés, EC Shop, talált tárgyak, turisztikai programok regisztráció, fesztivál fotók vásárlás.

Dóm tér (Infopont / EC Shop)
Nyitva tartás:12:30-22:00
Szolgáltatások: Információ nyújtás programokról, EC Shop

Zsolnay Kulturális Negyed – Látogatóközpont (Infopont)
Cím: 7630 Pécs, Zsolnay Vilmos út 37.
Nyitva tartás: július 25-től 08:30-18:00
Szolgáltatások:
Információ nyújtás programokról, koncert regisztráció és jegyvásárlás, koncert módosítás, étkezési jegy-, turisztikai csomag-, buszbérlet vásárlás, egynapos programok regisztráció és részvételi díj befizetés.

Egyéb ügyekben (zenei-, protokoll-, kommunikációs- és pénzügyi kérdésekkel) a Rákóczi út 11. szám alatt található Fesztivál Irodát kell majd felkeresni, amelynek nyitvatartási ideje 08:00-20:00.

 

MŰHELYBEOSZTÁS

Kérjük, ellenőrizzék műhelybeosztásukat a regisztrációs felületen.Jelentkezzenek be felhasználónevük és jelszavuk segítségével a regisztrációs felületre.Nyissák meg  a “Kórustagok” menüpontra kattintva a “Módosítás” opciónál megjelenő információkat.Az oldalon lefelé görgetve a MŰHELYVÁLASZTÁS résznél jelenik meg a következő mondat: “Önt a következő műhelybe osztottuk be: …”Kérjük ellenőrizzék ezeket az információkat, hogy az esetleges félreértéseket, hibákat, a lehető leghamarabb tisztázni tudjuk. 

 

MŰHELYEK IDŐBEOSZTÁSA ÉS MÁS FONTOS INFORMÁCIÓK

Amint végeztek a fenti információk ellenőrzésével, kérjük, tekintsék át a honlapon a műhelyekkel kapcsolatos fontos instrukciókat, részleteket.Ennek legegyszerűbb módja, ha a jobb felső sarokban lévő keresőmezőbe beírják a keresett műhely számát.Minden műhelyhez felkerült órarend-szerű formátumban a pontos időbeosztás.Néhány műhelyhez pedig egyéb fontos információk:- a karnagyok által megfogalmazott levelek, instrukciók- fellépőruhák- kottákkal kapcsolatos tudnivalók- esetleges hanganyagok az előzetes készüléshez. 

KOTTÁK A MŰHELYEKHEZ

Szeretnénk felhívni résztvevőink figyelmét, hogy a műhelyek kottáiból minden egyes résztvevőnek rendelkeznie kell eredeti példánnyal. Szerzői joggal védett kották esetében szigorúan tilos fénymásolt kottából énekelni a fesztivál alatt. Az Editio Musica által forgalmazott kottákat a fesztivál alatt is meg lehet majd vásárolni.A többi, kisebb kiadótól vagy magától a szerzőtől megvásárolandó kotta nem lesz elérhető a helyszínen. Amennyiben műhelyükben használnak ilyen kottát, még a fesztivál kezdete előtt ellenőrizzék az alábbi weboldalon: http://www.kotta.info/hu/campaign/EC2015Ha valami miatt a fesztivál kezdete előtt nem sikerül hozzájutni ezen kották közül bármelyikhez, érkezéskor keressék a zenei iroda képviselőjét: biztosan találunk megoldást.