Program
Kórusok Éjszakája

Kórusok Éjszakája a XIX. pécsi EUROPA CANTAT Fesztiválon

2015. július 26., vasárnap

Gondoltál már arra, milyen lenne egy olyan világban élni, ahol minden énekel? A kapualjak mélyéről, garázsajtókból éppúgy felcsendülhet majd az ének a Kórusok Éjszakáján, mint rejtett belső kertekből, vagy ablakokból. Gyere, és tapasztald meg ezt az álmot, amely valósággá válik az Europa Cantaton július 26-án este 19:30-tól!

A részletes program letöltéséhez kattints ide, a Kórusok Éjszaka helyszíneit pedig itt találod!

Az emberi énekhang elsöprő erejét Pécs szívének izgalmasabbnál-izgalmasabb helyszínein tapasztalhatjuk meg: egy éjszakára kórusok koncerttermeivé válnak a közterek, udvarok és különleges műemlékek. Erről szól a Kórusok Éjszakája 2015. július 26-án, vasárnap a pécsi EUROPA CANTAT Fesztiválon. Csatlakozz! Akár egyénileg, akár kórusoddal regisztráltál!

A Kórusok Éjszakája nyitányaként énekhanggal öleljük körbe a pécsi dómot. Ezt követően házak, ablakok, árkádok és lámpaoszlopok adják egymásnak a dallamot az “Éneklő utcákban”, a koncert helyszínekre irányítva fellépőinket és a közönséget egyaránt. A Kórusok Éjszakáján rövid a cappella koncertek szólalnak meg  a hétköznapokon számos esetben megközelíthetetlen helyszíneken. Az est fénypontja pedig egy Pécs főterét betöltő közös éneklés lesz, amelyen együtt csendül fel a közönség és az előadók hangja.

A Kórusok Éjszakája célja bemutatni a vokális zene sokféleségét, és a közös éneklés utolérhetetlen erejét. A műfaji sokszínűség fontos jellemző, így fellépő kórusok repertoárja – a klasszikustól kezdve a folk-, jazz- és világzenén keresztül az improvizációig- számos stílust felvonultat. Így a nézők átélhetik, hogyan olvad egymásba a XXI. században a hagyományos és a kortárs kóruséneklés.

A Kórusok Éjszakája eredetileg a Halastó Közhasznú Egyesület közösségi művészeti projektjeként született meg, és 2013 óta évente kerül megrendezésre Budapesten. Célja, hogy bemutassa, milyen izgalmas, trendi és inspiráló lehet a városban szokatlan helyeken előadott kóruszene.

Találkozzunk a Kórusok Éjszakáján!