Program
Közös éneklés

Közös Éneklés

A fesztivál ideje alatt, esténként megtelik énekszóval a Dóm tér…

Énekelnivaló bőven lesz: külön erre az alkalomra adjuk ki a fesztivál daloskönyvét. Michael Gohl (CH) – aki e sajátos műfaj nemzetközileg elismert szaktekintélye – a Pécsi Egyetemi Kórus segítségével, valamint további meghívott együttesekkel és karvezetőkkel szerez majd nekünk felejthetetlen pillanatokat. Ha ismerős a vezetéknév az idősebb generáció előtt, nem véletlen! Michael Gohl az 1988-as pécsi EUROPA CANTAT közös énekléseit vezető Willi Gohl fia, temperamentuma ugyanolyan lenyűgöző, mint amivel édesapja egykor elvarázsolt minket.

 torino open singing  Open singing Michael Gohl Portraits MG by Pfäffli 001

Mi is az a közös éneklés?

A közös éneklés az együtt-muzsikálás olyan formája, amelyben mindenkit, de tényleg MINDENKIT éneklésre invitálunk. Nem próba, nem koncert, hanem egy végtelenül nyitott esemény, amelyen bárki csak úgy, csupán a közös éneklés öröme kedvéért részt vehet.

Ugyanakkor felfoghatjuk a közös éneklést sajátos próbaként, vagy koncert-ízelítőként, hiszen új zenei világokat fedezhetünk fel általa, ráadásul a zenei élmény aktív részesei lehetünk. Szakemberek vezetésével, intenzív zenei élményt és személyes zenei sikerélményt szeretnénk biztosítani mindenki számára.*

A karnagyok 'G’ programja magában foglal egy 4 napos mesterkurzust Michael Gohllal (2015. július 25-28.) a közös éneklés technikájáról, mint sajátos műfajról, amelyre jelentkezés alapján választjuk ki a résztvevőket. A mesterkurzus részleteit itt olvashatja.

* Michael Gohl in „Sing along - Sing mit! Das Chor und Liederbuch zum Offenen Singen” by Edition C.F. Peters

 

Közös Éneklés a Pécs Cantat 2010 kórusfesztiválon Robert Sund vezetésével

 

Közös Éneklés Michael Gohl vezetésével a francia Choralies fesztiválon