Multimédia
Sajtóközlemények

Sajtóközlemény 2015.09.09. - A Credo buszok gyártója is az EUROPA CANTAT mellett

2013-ban több lépcsőben 35 darab új, magyar gyártmányú Credo autóbusz állt forgalomba Pécsett. A járműveket a Kravtex Kereskedelmi Kft. és a KÜHNE Mezőgazdasági Gépgyár Zrt. gyártotta, amely Magyarország vezető autóbuszgyártó cégcsoportja. A Kravtex nemcsak a város közlekedésében, hanem Pécs közéletében is aktívan szerepet vállal, ezért elkötelezett támogatója Európa egyik leginspirálóbb zenei fesztiváljának is. A teljes leírást itt olvashatja.

Sajtóközlemény 2014.11.07. - Bemutatták a fesztivál új videóklippjét

A Civil Közösségek Házában tartott sajtótájékoztatón dr.Hoppál Péter kulturális államtitkár, dr.Páva Zsolt Pécs MJV Önkormányzat polgármestere, Móczár Gábor, az EUROPA CANTAT Pécs 2015 Nonprofit Kft. ügyvezetője és Prof.dr.Lakner Tamás, a fesztivál Regionális Művészeti Tanácsának vezetője beszélt a fesztivál előkészületeiről, jövőbeni terveiről. Bemutatásra került a fesztivál új videóklipje is. A sajtóközleményt itt tudja letölteni.

Sajtóközlemény 2014.09.02. - Elindult az online regisztráció az EUROPA CANTAT fesztiválra!
Már lehet jelentkezni a 2015 nyarán Pécsett megrendezésre kerülő EUROPA CANTAT nemzetközi kórusfesztiválra. A jelentkezés online regisztrációs rendszerben működik, amely a fesztivál honlapjáról érhető el. A teljes sajtóanyagot itt olvashatja.

Sajtóközlemény 2014.07.01.- Megjelent az EUROPA CANTAT Programja
A napokban kihirdetésre került a fesztivál programja és részvételi feltételei a fesztivál megújult honlapján, valamint megjelent az információkat magyarul összefoglaló füzet is, amely online megtekinthető, letölthető, de kérésre a szervezők kipostázzák a nyomtatott verziót. A teljes sajtóanyagot itt olvashatja.

Sajtóközlemény az Európai Kórusszövetség – Europa Cantat 2013. 8-10.  között Pécsett megrendezett éves közgyűléséről. A sajtóközleményt itt olvashatja el.

Pécsett tartja éves közgyűlését az Európai Kórusszövetség – Europa Cantat A közgyűlés alkalmából készült sajtóanyagot itt olvashatja, a 2013.november 6-án tartott sajtótájékoztatón készült képeket itt tekintheti meg.

Sikeresen zajlott a Baráti Kör második rendezvénye Május 15-én  több, mint 40 fővel került sor a Baráti Kör második rendezvényére. A beszámolót itt olvashatja.

Indul a zenei program kialakítása – 2013.02.20. Február 21-én elkezdődik a 2015. évi EUROPA CANTAT XIX zenei programjának kialakítása. A két és fél éves munkát külföldi és magyar karnagyok, kórusművészeti szakemberek koordinálják. További részletek itt.

  
Interjú Móczár Gáborral a Demokratában
 A Demokrata 2012. december 12-én megjelent számának kulturális rovatában Móczár Gábor, az Európai Kórusszövetség  – Europa Cantat elnöke ad rövid beszámolót a magyar kórusélet aktuális kérdéseiről és lehetőségeiről. A cikk itt elolvasható.

 Móczár Gábor a Bartók Rádióban 2012. december 11-én Katona Márta Móczár Gáborral, az Európai Kórusszövetség  – Europa Cantat elnökével beszélgetett az “Összhang” című műsorban. A beszélgetés meghallgatható a Bartók Rádió honlapján, a műsorban kb. 18:40 -től kezdődik.

SAJTÓKÖZLEMÉNY – 2012.11.27. Megtörténhet még egyszer a csoda – megalakult az Europa Cantat Baráti Kör Nosztalgiázás, kulisszatitkok, jövőbe tekintés. 2012. november 26-án Pécsett hatvan lelkes itt élő és pesti támogató megalapította az Europa Cantat Baráti Kört, melynek fő feladata a 2015-ben a baranyai megyeszékhelyen megrendezésre kerülő európai kórusfesztivál tudatosítása a pécsiekben és az ország lakosságában. A következő találkozót jövő tavasszal rendezik meg. Töltse le a teljes cikket. A rendezvényen készült képeket itt nézheti meg.

SAJTÓKÖZLEMÉNY – 2012.08.08. EUROPA CANTAT: Pécs átvette a stafétát Torinótól Pécs 2012 márciusában elnyerte a 2015-ös EUROPA CANTAT rendezési jogát. A 2012-es torinói kórusfesztiválon Pécs városa különleges lehetőséghez jutott: bemutathatta a nagyvilág számára a következő EUROPA CANTAT helyszínét, gazdag zenei és kóruskultúráját, valamint gasztronómiáját és a híres magyar vendégszeretetet. Töltse le a teljes cikket.