Fesztivál
Szervezők

A fesztivált az EUROPA CANTAT Pécs 2015 Nonprofit Kft. bonyolítja le, amelyet a Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Magyar Kórusok és Zenekarok Szövetsége - KÓTA és az Európai Kórusszövetség – Europa Cantat alapítottak.

Az EUROPA CANTAT fesztiválokat hagyományosan több éves szervezési munka előzi meg. Az előkészítés egyik legnagyobb kihívása a zenei program összeállítása. A feladatra kiválasztottaknak olyan műsort kell összeállítaniuk, amely a több ezer főnyi, a világ minden tájáról érkező résztvevő mellett a fesztivál helyi közönségének is kedvére való. 

Az EUROPA CANTAT XIX teljes zenei programja két testület együttműködésének és közös munkájának eredménye: Az Európai Kórusszövetség – Europa Cantat Zenei Bizottsága felel a többnapos műhelyprogram megalkotásáért, számos nemzetközi karnagyot és szakembert felkérve. A másik, jelentős szereppel bíró testület a Regionális Művészeti Tanács, amelynek feladata, hogy megmutassa Magyarország és a szomszédos déli régió művészi értékeit, a magyar, szerb, horvát és szlovén kórus- és népzenei hagyományokat.

A Művészeti csapat

Az Európai Kórusszövetség – Europa Cantat Zenei Bizottsága

Jan Schumacher (DE), elnök
Inessa Bodyako (BY)
Nicola Campogrande (IT)
Elisenda Carrasco (ES)
Maud Hammon-Loisance (FR)
Rainer Held (CH)
Lakner Tamás (HU)
Maria van Nieukerken (NL)
Kaie Tanner (EE)

 

Regionális Művészeti Tanács

Lakner Tamás (HU), elnök
C. Szalai Ágnes (HU)
Bogdan Djakovic (RS)
Erdélyi Ágnes (HU)
Helena Fojkar Zupančič (SI)
Hartyányi Judit (HU)
Mihela Jagodic (SI)
Mindszenty Zsuzsánna (HU)
Tamara Petijević (RS)
Sándor Bence (HU)
Tamási László (HU)
Srdjana Vrsalović (HR)