Fesztivál
Európai Kórusszövetség - Europa Cantat

Az Európai Kórusszövetség – Europa Cantat (továbbiakban ECA – EC) az 1960/1963-ban alapított Europa Cantat – Ifjúsági Kórusok Európai Szövetségének, és az 1955-ben alapított AGEC – Európai Kórusszövetségek Munkaközösségének egyesítésével jött létre 2011 januárjában.

Az ECA- EC célja, hogy vezető páneurópai, közhasznú csúcsszervezetként a kóruszene területén ifjúsági és felnőtt énekesek oktatási és kulturális együttműködési programjait segítse elő .

Az ECA-EC európai szervezetek, kórusok és karvezetők hálózata., kb. 50 tagszervezete van Európa 40 országából, továbbá több száz kórus és egyéni tagja a világ 50 országából, így közvetlenül több mint 1 millió, közvetve több mint 20 millió énekest, karvezetőt és zeneszerzőt képvisel és ér el.

Az ECA-EC a következő eseményeket szervezi:EUROPA CANTAT fesztiválok és Éneklő Hetek műhelyekkel és közös énekléssel, egyéni énekesek, vokális együttesek és kórusok számára, kurzusok, akadémiák és szemináriumok karnagyok részére, Fiatal Karvezetők Nemzetközi Versenye, Nemzetközi tanulmányutak, World Youth Choir, European Choral Magazin, Énekeskönyvek kiadása, Együttműködés a Zeneszerzők Versenyének szervezésében.

További információ: http://www.europeanchoralassociation.org/