Program
Július 27. Hétfő
22:00
Pécs  
Árat lásd a leírásban
Fáklyás városnézés

Indulási helyszín: Széchenyi tér (Tourinform iroda előtt)

Útvonal: Széchenyi tér – Káptalan utca – Nyugati várfalsétány – Dóm tér – Janus Pannonius utca – Széchenyi tér

A részvételi díj: 950 Ft/fő

Jelentkezés: Tourinform Iroda, Pécs, Széchenyi tér 7. Tel: 72/213-315, 72/511-232, E-mail: info@iranypecs.hu

Jelentkezési határidő: 2015. július 27. 14.00 óra

Létszám: min. 12-15 fő, max. 40 fő

Program:

Kellemes 1-1,5 órás esti séta a belvárosban a legfontosabb látnivalók érintésével. A vezetés a Széchenyi térről indul ahol a résztvevők - létszámtól függően – 1-1 fáklyát kapnak.

Sétánk első részében a Széchenyi tér látnivalóival ismerkedünk. A tér alsó sarkában állt egykoron Kádi csorgója, helyén ivókút működik. Vízköpői eozin bevonatú ökörfejet mintázó Zsolnay kerámia. A téren észak felé haladva a Városháza majd a Megyeháza épületével ismerkedünk. A város emblematikus épülete a Gázi Kászim pasa dzsámija a török hódoltság koráról mesél nekünk. Északi oldalán a mártírhalált halt Szent Bertalan püspök emlékére állított harangláb áll. A műalkotás különlegessége, hogy naponta háromszor is 17 méter magasságba emelkedik ki, miközben zenél. A Káptalan utcán végighaladva a Cella Septichora üveg tetejéről pillanthatunk be a római kori temetők világába. A temető különlegessége, hogy több szintes. Az épületmaradványok festett falú sírkamrákat rejtenek.    Átsétálunk a Dóm térre, majd teszünk egy kört a Székesegyház körül, mely impozáns négy tornya a város legismertebb látnivalói közé emeli. A középkori városfal az 1367-ben alapított egyetem falait rejti.    Az égő fáklyákkal teszünk egy sétát a várfalon, ahol a legelső pécsi egyetemisták is sétálhattak. A Sétatér érintésével a Janus Pannonius utcán a Szerelemlakatok mellett rövid pihenőt tartunk, majd tovább folytatjuk utunkat a Széchenyi tér felé, ahol városnéző sétánk zárul.

 

Amennyiben rendkívüli időjárás, vagy megfelelő létszám hiányában elmarad a program a résztvevőknek sms-ben értesítést küldünk.